Er det farligt at træne hvis man har forhøjet blodtryk eller kolesterol?

af Peter Jørgensen

Mange med for højt blodtryk eller kolesterol er nervøse for, om det kan være farligt for dem at dyrke motion, men undersøgelser viser, at risikoen for eksempelvis blodpropper og ildebefindende ikke er større end hos dem, der har normalt blodtryk og kolesterol! – så du kan roligt påbegynde at dyrke motion, er du i tvivl om du har forhøjet blodtryk eller kolesterol, vil jeg foreslå du får et Helbredstjek

Inden for de seneste år har adskillige studier vist, at motion er meget effektivt til at sænke blodtrykket!

Reduktion af blodtrykket som følge af motion er både set hos personer med for højt blodtryk og hos personer med normalt blodtryk. Personer med forhøjet blodtryk opnår en markant sænkning af blodtrykket efter en træningsperiode, hvorfor motion altså kan anvendes som en del af behandlingen mod denne lidelsen. Personer med blodtryk inden for normalområdet kan ligeledes opnå en sænkning i blodtrykket, hvis man begynder at dyrke regelmæssig motion.

Dette indikerer, at motion også fungerer som forebyggelse mod forhøjet blodtryk. Motionsstudierne, der har vist positiv effekt på blodtrykket, er udført med deltagelse af både kvinder og mænd i en bred aldersgruppe (25-55 år)

Ønsker du hjælp til opstart på sundere livsstil?

Kontakt os i dag og få en snak, om sundhed i jeres virksomhed

Lifeskill er dedikeret til at styrke virksomhedens kerne – dens medarbejdere, ved at reducere sygefravær og stress, og fremme produktivitet. Lad os sammen sætte nye standarder for sundhed og trivsel på arbejdspladsen.

Peter Jørgensen

Indehaver // Lifeskill